Julyen kesim tavuk sote :
Malzemeler:
●2 adet çarliston biber
●2 adet kırmızı yag biberi
●1adet sogan
●1 adet patates
●yarım tavuk gögsü
●1 adet büyük patates
●100 gr kültür mantarı
●1 diş sarımsak
●tuz
●kimyon
●karabiber
●kekik
●3 adet orta boy domates
Tarifi:
Tüm malzemeleri julyen doğrayalım mantarları ayrı tavada iyice suyunu çekip kızarana kadar kavuralım.Patatesleri yağda kızartalım ayrı bir yerde tutalım en son sotenin altında servis edeceğiz.
Ayrı bir tencereye tavuk gögsünü koyup suyunu cekince bir miktar sıvıyag koyup diger malzemeleri atalım..Iyice kavruldugunda tuzunu ve bahatlarını atalim.Mantarlarıda ilave edelim.En son domateslerini koyup suyu kalmayacak şekilde sote edelim ocaktan indirmeye yakın 1 diş sarimsagi ilave edelim.
Servis yaparken patatesleri tabağın altına soteyi üzerine koyun.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder