Petibörlü yaş pasta:
Malzemeler:
- 1.5 paket sade pötibör bisküvi
- 1.5 paket kakaolu pötibör bisküvi
- 2 paket kakaolu puding
- 2 paket sade krem şan ti
- 7 su bardağı süt
- kelepçeli kalıp
- 80 gram bitter çikolata
Tarifi:
sade krem şantiyi 2 su bardağı süt ile çırpıp kıvam aldığında buzdolabına koyalım.5 su bardağı sütü ve kakaolu pudingi çırpma teli ile karıştırıp ocağa koyalım ve kaynayıncaya kadar karıştıralım.Kelepçeli kalıbı alalım(kalıbın büyüklüğüne göre bisküvileri dik olarak da koyabilirsiniz.)Bir adet kakaolu bir adet sade bisküvilerin arasına pudingten sürelim ve kalıba yerleştirelim.bisküviler bitene kadar bu işleme devam edelim.En son kalan pudingi üzerine dökelim ve biraz dinlendirelim.Kelepçeyi çıkartıp üzerine kremşanti ile kaplayalım.Bitter çikolatayı yarım su bardağı süt ile benmari usulü eritelim.Çikolata soğuduğunda orta kısıma hepsini döküp aşağı doğru akmasını sağlayın.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.