Ayva Tatlısı:
- 6 adet orta boy ayva
- 1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
- 5 su bardağı şeker
- üstüne basacak kadar su
- 5-6 adet karanfil
- kaymak veya dondurma
- elma rendesi
Tarifi:
Ayvaların kabuklarını soyup en kısmından ikiye keselim.Çekirdeklerini ayıklayıp tencereye de suyu ilave edip ocağa koyalım.1 çay kaşığı gıda boyasını suya katıp kaynayınca şekeri ilave edelim.Ayvalar yumuşadığında ocağı kapatalım.Ayvaların orta kısımlarına elma rendesi koyalım.Tenceredeki sudan 2-3 yemek kaşığı koyup 180 derecelik fırında 20 dakika elmalar pişinceye kadar tutalım.Piştiğinde üzerine kaymak veya dondurma koyup servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun..