Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- tarçın
- tuzsuz iri dövülmüş fıstık
üzeri için:
- Hindistan cevizi
- çikolata sosu
şerbeti için:
- 2 su bardağı su
- 1.5 su bardağı toz şeker
Tarifi:
Şerbeti için olan malzemeleri bir tencereye alıp kaymaya bırakalım.Yapışmaz bir tencereye sıvı yağını dökelim.Unun kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavuralım.İstenilen kıvamda renk değişikliği başlayınca kaynayan şerbeti helvanın üzerine döküp hızlıca topak olmayacak şekilde karıştıralım.Tahta kepçe yardımıyla helvayı 5-10 dakika arka kısmını bastırarak kavuralım.Pişmeye yakın tarçını ve fıstığını atıp dilediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz.
Afiyet olsun