Sosyete Mantısı
Malzemeler:İçi için:
- 300 gram kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 1 adet yeşil biber
- tuz
- karabiber
- pul biber
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- yarım çay bardağı süt
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- tuz
Üzeri için:
- yoğurt
- sarımsak
- tuz
- tereyağ
- salça
Tarifi:
Bir tencereye soğanı yemeklik doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuralım.Yeşil biber ve kıymayı da ilave edip hafif kızartalım.Baharatlarını da ilave edip iç harcı soğumaya bırakalım.Sosu için olan malzemeleri bir kapta karıştıralım.Yufkaları dört eşit parçaya keselim.(vermiş olduğum tariften 9 adet mantı çıkıyor malzemeleri çoğaltıp miktarı arttırabilirsiniz)İlk olarak yufkayı düz bir zemine koyup sosu için karıştırdığımız malzemeleri yufkaya güzelce sürüp yeteri kadar iç malzemesinden ilave edelim ve rulo şeklinde saralım.Gül böreği gibi şekillendirdikten sonra yaptıklarımızı tepsiye dizelim.170-180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.Üzeri için sarımsaklı yoğurdu hazırlayalım ve tavada tereyağ yakalım.Servis yaparken önce sarımsaklı yoğurttan sonra kavurduğumuz salçadan en son da tere yağını döküp servis yapalım.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder