El açması börek:
malzemeler:
●50 gr. Oda sıcaklıgında margarin veya tereyağ
● 1 çay bardağı sıvı yağ
● 1 çay bardağı yogurt
● 1 su bardagı su
● 2 yemek kasıgı tuz
● 1 paket kabartma tozu
●2 yemek kasıgı sirke
●1 yumurta
● aldıgı kadar un
●yumurta sarısı üzeri için
●üzeri için susam
●açarken kullanmak için küçük kase nişasta
İçi için:
Tercihinize göre patatesli ,peynirli,pırasalı,ıspanaklı yapabilirsiniz.
Tarifi:
Öncelikle tercih edeceğiniz iç malzemesini hazırlayalım bu tarifimde patatesli ve pırasalı yaptım patatesleri rendeleyip biraz soğan katıp bir tavada öldürelim.Pırasalı yapacak iseniz küçük küçük doğrayıp yoğurt ile karıştıralım.Hamur için margarini ve tüm sıvılarıları bir kapta karıştıralım.unu bir miktar eleyip yumurtayı,kabartma tozunu , sirkeyi ve tuzu ilave edip iyice karıştıralım.Unu azar azar eleyerek ilave edelim.yumuşak bir hamur elde ettiğimizde hamuru 15 dk dinlendirmeye bırakalım.Ayrı bir kapta bir miktar unu ve nişastayı eleyip koyalım.
Hamuru dört ayrı parçaya ayırıp açmaya başlayalım.Hamur çok açıldığı için büyük bir yer ve oklava tercih edilim açarken nişastalı karışım ile açalım.Açma işleminden sonra ic malzemesini eşit bir şekilde dağıtalım ve iki yanda rulo şeklinde ortada buluşturalım.Yağlı kağıtlı tepsiye dizip üzerine yumurta sarısını sürüp susamını atalım.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder