kuru fasulye :
Malzemeler:
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 2.5 yemek kaşığı salça
- 1 adet soğan
- tuz
- pul biber
- kimyon
- karabiber
- 4 su bardağı sıcak su
fasulyeleri akşamdan ılık su ile ıslatalım.Islanan fasulyenin suyunu süzüp sıcak su ile 10 dk haşlayalım.**kuru fasulyenin gaz yapmasının nedeni yanlış pişirme metodlarıdır. Bunun için size pratik bilgi:10 dakikalık haşlama sırasında köpük oluşuyor bu köpüğü süzün yada alıp atın.Pişme sırasında da 1 adet küp şeker atarsanız gaz yapmasını önlemiş olursunuz.**
haşlama suyunu süzelim yada oluşan köpükleri atalım.Tencereye küçük küçük doğradığımız soğanları atıp pembeleşinceye kadar kavuralım.Salçayı ve fasulyeyi ilave edip kavuralım.Üzerine sıcak suyunu , baharatını ve tuzunu ilave edip pişene kadar kaynatalım.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.