Tavuk döner:
Malzemeler:
- 200 gram tavuk göğsü
- 5-6 adet kornişon turşu
- 1 adet orta boy soğan
- 8-9 yaprak marul
- 1 adet domates
- patates(dilerseniz)
- ketçap
- mayonez
- yarım su bardağı su
Tavuk sosu için:
- 3 yemek kaşığı salça
- 1 diş sarımsak
- tuz
- zeytinyağı
- karabiber
- kimyon
- kekik
- pul biber
Tarifi:
bir gün önceden tavuk göğsünü hazırlayıp derin dondurucuya atacağız bunun için tavuk göğsünü eninden kesebildiğimiz kadar ince keselim.Bir tavaya zeytinyağı,salçayı,rendelenmiş sarımsağı,suyu,baharatları atıp biraz kaynatalım.Kestiğimiz tavuklara salçayı sürelim.Tavuk parçalarını birbirlerinin üzerine koyup streç film ile rulo şeklinde sıkıca sarıp derin dondurucuya atalım.Diğer malzemeleri temizleyip doğrayalım.Patates koymak isterseniz patatesleri kızartalım.1 gün bekleyen tavuğumuzu alıp ince ince kıyalım.Az yağda pişene kadar kavuralım.Ekmeği ikiye bölüp içine biraz tavuktan ve diğer malzemelerden atıp ketçap ve mayonez ile servis edelim.
Afiyet Olsun.