Kazandibi
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı pirinç unu
- 1 çay bardağı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
Tarifi:
Bir tencereye sütü , yumurtayı , nişastayı pirinç ununu,toz şekeri koyup çırpalım.Ocağın altını açıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştıralım.Piştiğinde vanilyayı ekleyelim.Kazandibinin şekerini yakacağımız kaba tere yağını sürüp 4 yemek kaşığı şekeri her yerini kaplayacak şekilde serpelim.Muhallebiyi de bu kaba döküp ateşin üstündeki kabı çevirerek şekerini yakalım.Bütün yeri karamel renkli olduğunda ocaktan indirip iyice soğutalım.Soğuduktan sonra rulo şeklinde kesip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...