Tel şehriyeli pirinç pilavı
Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- yarım su bardağı tel şehriye
- sıvı yağ
- tuz
- 1 yemek kaşığı tere yağ
Tarifi:
Pirinçleri 1 saat önceden ılık su ile üstünü basacak şekilde ıslatalım.1 saat sonunda süzüp nişastasını iyice akıtmak için biraz daha yıkayalım.Pilav yapacağınız tencereye sıvı yağını koyalım.Biraz kızdığında şehriyeleri atıp rengi değişene kadar kavuralım.Pirinçleri de tencereye ilave edip iyice kavuralım.Tuzunu ve tere yağını ilave edip 2-3 dakika daha kavurup sıcak suyunu koyalım.Suyunu çektiğinde ocağın altını kapatalım ve kapağın altına havlu kağıt koyup demlenmeye bırakalım.20 dk sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.