Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk Sarma:
Malzemeler:
- 500 gr tavuk göğsü
- 1 büyük boy soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet yağ biberi
- 1 su bardağı bezelye
- 2 adet patates
- kimyon
- tuz
- karabiber
- kırmızı biber
- kekik
- yarım su bardağı zeytinyağ
- 1 diş sarımsak
Beşamel sosu için:
- 2 su bardağı süt
- 2.5 yemek kaşığı un
- tuz
- sıvıyağ
sosu için:
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 diş sarımsak
- tuz
- 1.5 su bardağı su
Tarifi:
Tavuk göğsünü dövmelik olacak şekilde keselim.Derin bir kaba koyalım ve yarım su bardağı zeytin yağı, tuz , karabiber,kekik ,kimyon ,rendelenmiş sarımsak ile karıştırıp dinlendirmeye bırakalım.Bir tavaya sıvı yağını koyalım.Önce patatesi küp küp doğrayıp hafif yağda kavuralım.Biber ve soğanları doğrayalım.Soğanı,biberi ve bezelyeyi patateslerin üzerine atıp kavurmaya devam edelim.Sebzeler kavrulduğunda küçük bir tavada beşamel sosunu yapalım.(beşamel sos yapımı için buraya tıklayınız)
beşamel sosu sebzelerin üzerine döküp sebzeler yumuşayana kadar ocakta tutalım.Kestiğimiz tavuk göğsünün üzerini streç ile kaplayıp dövelim.İstediğimiz incelikte olduğunda beşamel soslu sebzeden içine koyup kapatalım.Sosu için olan malzemeleri karıştırıp iyice çırpalım.Pişirme tenceresine sardığımız tavukları koyup üzerine salçalı sosu dökelim ve tencerenin kapağını kapatalım.Tavuklar piştiğinde sıcakken üzerine kaşar peyniri koyup erimesini bekleyelim sonrasında servis edelim.
Afiyet olsun.