Beşemal Soslu Sebzeli Garnitür
Malzemeler:
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet yağ biberi
- 1 su bardağı bezelye
- 2 adet patates
- kimyon
- tuz
- karabiber
- kırmızı biber
- 1 adet kuru soğan
Beşamel sosu için:
- 2 su bardağı süt
- 2.5 yemek kaşığı un
- tuz
- sıvıyağ
Tarifi:
Sebzeleri yıkayıp patateslerin kabuklarını soyalım.Patatesleri küp küp doğrayalım.Ocağa tavayı alalım az yağda patatesleri kavuralım.Biberleri , soğanı doğrayalım bezelye ile birlikte patateslerin üzerine atalım.Sebzeler yumuşadığında yaptığımız beşamel sosunu sebzelerin içine koyalım.(beşamel sosu tarifi için buraya tıklayabilirsiniz)tuzu ve baharatları da ilave ettikten sonra sebzeler pişinceye kadar ocakta tutalım.Piştiğinde etinizin yanında servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...