Ev Yapımı Baklava:
Malzemeler:
Hamuru için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- yarım çay kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı sirke
İçi için:
- ceviz
açarken:
- mısır nişastası
üzeri için:
- 250 gram tereyağı
Şerbeti için:
- 5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- yarım limon suyu
Tarifi:
Hamuru için olan malzemeleri alalım.Unu eleyip çukur oluşturalım kalan malzemelerin hepsini koyup yoğuralım.Yumuşak bir hamur elde edelim.
elde ettiğimiz yumuşak hamuru 20 dakika dinlendirelim.Dinlenen hamuru eşit parçalara bölüp yuvarlayalım.
yuvarladığımız hamurları nişasta yardımı ile küçük yuvarlak olacak şekilde açalım.10 adet açıp üst üste koyalım.10 kat yaptıktan sonra oklava ile tepsi genişliğinde büyütelim.(açtığımız her kata bol nişasta serpin)
tepsi büyüklüğünde açtığımız hamuru tepsiye koyalım.İçi için olan cevizi her katına yetecek şekilde serpelim.Elimizdeki hamur bitinceye kadar aynı işleme devam edelim.
tüm katları açıp bitirdikten sonra dilediğimiz şekilde keselim.
Üzeri için tere yağını eritip eşit miktarda her yerine dökelim.
180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Şerbeti için şekeri ve suyu bir tencereye koyup 10 - 15 dk kaynatalım.Kaynadıktan sonra limonu ilave edelim.Soğuk baklavanın üzerine sıcak şerbeti döküp ıslatalım.
Afiyet olsun...