cigdemdenlezzetler pratik ve lezzetli tarifler sunar.Sizde değişik tariflerinizi cigdemsimsek1616@gmail.com adresine yada facebook üzerinden cigdemdenlezzetler grubuma gönderebilirsiniz beni takip ettiğiniz için teşekkür ederim.

14 Haziran 2016 Salı

mantı


Ev yapımı mantı:

Malzemeler:
  • 3 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • tuz
  • 1 su bardağı su
İçi için:
  • 200 gram kıyma
  • tuz
  • karabiber
  • 1 adet soğan
  • pul biber
üzeri için:
  • yoğurt
  • sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • pul biber
  • nane
Pişirmek için:
  • kaynar su
  • tuz

Tarifi:

Hamuru için un,su,yumurta ve tuzu karıştırarak hamur elde edelim.Hamur elimize yapışmayacak kıvama geldiğinde dinlendirmeye bırakalım.İçi için olan malzemeleri hazırlayalım soğanı rendeleyelim kıymayı ve baharatları katıp yoğuralım..Hamuru merdane yardımı ile açalım çok ince yada çok kalın olmayacak şekilde ayarlayalım.Açtığımız hamuru dikey ve yatay olarak kesip kare elde edelim.Kesdiğimiz kare hamurların içine kıymalı harçtan koyalım ve dört ucunu birden birleştirelim.Bir tencereye suyunu koyup kaynatalım.Kaynayan suya mantıları atıp karıştırarak 15 dakikada pişirelim.Küçük bir tavada tere yağını eritelim içine nane,pul biberi atıp kızartalım.Sarımsağı rendeleyip yoğurda ilave edelim.Mantıyı servis tabağına alıp önce yoğurt sonra tere yağını ilave edip servis yapalım.

Afiyet Olsun..




cigdemdenlezzetler

Translate