Kuzu sac tava
Malzemeler:
- yarım kilo kuzu kuşbaşı
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet yağ biberi
- 2 adet soğan
- 3 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı ılık su
- sıvı yağ
- tuz
- kekik
- kimyon
- nane
- karabiber
- kırmızı pul biber
Tarifi:
yukarıdaki malzemelere göre et sote gibi ama adı üstünde sac işin içine girince daha lezzetli adına yakışır bir tat alıyor.
Ocağın altını açıp sac tavasını koyalım.Etleri içine atıp kendi suyunu çekene kadar kavuralım.Bu sırada içine koyacağımız malzemeleri temizleyip doğrayalım.Suyunu çeken etlere sıvı yağını ilave edip yağ ile birlikte kavurmaya devam edelim,domates hariç tüm doğradığımız malzemeleri ete ilave edelim.Eklediğimiz tüm malzemelerimiz pişmeye yakın olduğunda tuzunu , baharatları rendelenmiş sarımsağı ilave edip biraz daha kavuralım.Domateslerini de atalım.Domatesler pişince ılık suyu katalım ve suyunu çektiğinde ocağı kapatalım.