Lahana Sarması
Malzemeler:
- 1 orta boy lahana
- 2 su bardağı pirinç
- 3 orta boy soğan
- Nane
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 2.5 su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Tarifi:
İç harcı için soğanları yemeklik doğrayıp kavuralım.içine yıkadığımız pirinci,salçayı,baharatları ve tuzu koyup 5 dakika kavuralım.Lahanayı haşlamak için bir tencereye su koyup kaynatalım ve tuz ilave edelim.Temizleyip yapraklarını ayırdığımız lahanayı kaynayan suya koyup hafif yumuşayana kadar bekletelim.(lahanayı düz bir zemine koyup istediğiniz boyutta kesip küçültebilirsiniz).Lahanayı düzgünce koyup iç harçtan yeteri kadar koyalım.Önce yan kısımlarından kapatalım ve rulo gibi saralım.Lahananın bütün yapraklarını sardıktan sonra tencerenin alt kısmına boş lahana yaprağı koyup sardığımız lahanaları dizelim.Üzerine ılık su koyup kısık ateşte pişirelim.
Afiyet olsun..
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder