Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Malzemeler:
- Yarım kilo yaprak
- 3 adet soğan
- 2 su bardağı pirinç
- nane
- tuz
- karabiber
- kimyon
- yarım çay bardağı zeytinyağ
- 2 su bardağı su
Üzeri iç:
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 adet ince dilimlenmiş limon
Tarifi:
Bir tencereye su koyup kaynamaya başladığında yaprakları içine atalım.Sarı renkli su olana kadar yaprakları kaynar suda bekletelim.Eğer salamura kullanıyorsak bol suda 2-3 saat bekletelim ve iyice yıkayalım.Yaprakların suyunu sıkıp sarmaya kolaylık olması için üst üste dizelim.Pirinçleri yıkayalım.İç harcı için soğanları yemeklik doğrayıp zeytin yağda kavuralım.Pirinci ve baharatları soğan tenceresine koyup 4-5 dakika kavuralım.iç harcı soğuduğunda yaprağı düz zemine güzelce yayıp bir tatlı kaşığı iç harçtan koyalım ve sigara böreği gibi saralım.Tüm yaprakları sardıktan sonra sarmaları koyacağımız tencerenin altına boş yaprak koyalım ve sardığımız sarmaları dizelim.Dizme işlemi bittikten sonra ince dilimlenmiş limonları üzerine dizip zeytinyağ ve suyu da koyup pişene kadar kısık ateşte pişirelim.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder