Muzlu Mozaik Pasta
• Bir paket kakaolu petibör bisküvi
•2.5 çorba kaşığı kakao
•5 yemek kaşığı bardağı toz şeker
•1.5 yemek kaşığı margarin veya tereyağ
•80 gram çikolata
•yarım çay bardağı süt
Tarifi:
Bisküvileri bir kapta çok küçük olmayacak şekilde kıralım.bir tencereye sütü , kakaoyu , şekeri , tere yağını iyice karıştırıp ocağa alalım.Kaynayıncaya kadar sürekli karıştıralım.Kıvam aldığında ocaktan indirip soğutup bisküvilerin üzerine dökelim ve iyice karıştıralım. Strecin üzerine karışımı döküp içine muz koyalım.Buz dolabında biraz donduralım.Benmari usulü çikolatayı eritip mozaik soğuduğunda üzerine dökelim.Süslemek için hindistan cevizi kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder