cigdemdenlezzetler pratik ve lezzetli tarifler sunar.Sizde değişik tariflerinizi cigdemsimsek1616@gmail.com adresine yada facebook üzerinden cigdemdenlezzetler grubuma gönderebilirsiniz beni takip ettiğiniz için teşekkür ederim.

15 Kasım 2016 Salı

Pita ekmeği

Tombik Ekmek


Malzemeler:

  • 1 su bardağı süt
  • yarım su bardağı su
  • yarım su bardağı yoğurt
  • 1 paket maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1.5 yemek kaşığı tuz
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un


Tarifi:
Hamuru yoguracagımız kaba ılık süt,ılık su ,maya ve şekeri alıp eritelim.Yoğurt,tuz ve unu da ekleyip ele yapışmayacak bir hamur elde edelim.Hamurun üzerine sıvı yağ sürüp üstünü kapatalım ve mayalanmaya bırakalım(mayalanma 60 dk) Hamur mayalandıktan sonra 6 eşit parçaya bölelim.(dilerseniz daha küçük yapabilirsiniz).Merdane yardımı ile tabak büyüklüğünde hamurları açıp yağlı kağıt serili tepsilere hamurları yerleştirelim ve 10 dakika mayalanmaya bırakalım.10 dakikalık mayalanma süresinde fırını 220 derecede ısıtalım.tepsileri fırına yerleştirelim alt üst piştiğine emin olmadan fırından çıkartmayalım.(tombik görünümlü olmasını istiyorsanız orta kısmına el sürmeyin)

Afiyet Olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

cigdemdenlezzetler

Translate