Tarak Tatlısı
Malzemeler:
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı tere yağ
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yumurta beyazı
- aldığı kadar un
üzeri için:
- yumurta sarısı
- ceviz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
şerbeti için:
- 5 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı su
- bir kaç damla limon
Tarifi:
Şerbeti için olan malzemeleri kaynatıp soğumaya alalım. Hamuru için olan malzemeleri yoğurma kabına alıp kurabiye kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edelim.Hamurdan büyük parçalar kopartıp mutfak için kullandığımız hijyenik tarak üzerine koyup yaydıralım , dövülmüş cevizi hamurun içine koyup kapatalım.Hamurun ön kısımdaki iki ucunu birleştirelim. (aşağıdaki resimli şekilden yararlanabilirsiniz)üzeri için olan yumurta ve sıvı yağı karıştırıp tatlının üzerine sürelim.Büyük parça cevizi tatlının orta kısmına batıralım.185 derecelik fırında üzeri kızarınca kadar pişirip sıcak tatlıya soğuk şerbeti döküp ıslatalım.
afiyet olsun....