Yumuşak Açma:
Malzemeler:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 1.5 yemek kaşığı tuz
- 2 adet yumurta akı
- aldığı kadar un
Üzeri için:
- margarin yada tereyağ
Tarifi:
Yoğurma kabına mayayı şekeri ve sütü alıp eritelim. Eriyip kabaran mayanın içine diğer malzemeleri ilave edip karıştıralım.Azar azar unu da ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.Hamurun üzerini sıkıca kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.Mayalanan hamurdan büyük parçalar kopartıp oval olacak şekilde açalım.İçerisine yeteri kadar margarin sürüp üst kısmını bıçak yardımı ile çizikler atalım.Hamuru rulo şeklinde sarıp ay şekli gibi bükelim ve tepsiye yerleştirelim.Üzerine yumurta sarısı sürüp susamını serpelim.180-185 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun...