Kısır
Malzemeler:
- 2 su bardağı kısırlık bulgur
- 4 su bardağı sıcak su
- 1.5 yemek kaşığı salça
- 1 adet orta boy soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet domates
- 10-15 yaprak marul
- karabiber
- pul biber
- yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 adet limon
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- sıvı yağ
- tuz
Tarifi:
Bulguru geniş bir kaba koyalım.1 yemek kaşığı tuz ve 4 su bardağı sıcak su koyup üzerini kapatıp demlenmeye bırakalım.Küçük bir tavaya sıvı yağı koyup yemeklik doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavuralım.Soğanlarla birlikte salçanın kokusu çıkana kadar kavurup bulgurun içerisine ilave edelim ve güzelce karıştıralım.Nar ekşisi,zeytinyağ ve baharatları da bulgura ilave edelim.Yıkayıp temizlediğimiz marul,maydanoz ve domatesi ince ince doğrayıp bulgurun içine koyalım.Limonunu sıkıp servis tabağına alabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder