Kaymaklı Ayva Tatlısı
Malzemeler:
- 6 adet orta boy ayva
- 1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
- 5 su bardağı şeker
- üstüne basacak kadar su
- 5-6 adet karanfil
- kaymak veya dondurma
- elma rendesi
Tarifi:
Ayvaların kabuklarını soyup en kısmından ikiye keselim.Çekirdeklerini ayıklayıp tencereye de suyu ilave edip ocağa koyalım.İsteğe göre 1 çay kaşığı gıda boyasını suya katıp kaynayınca şekeri ilave edelim.Ayvalar yumuşadığında ocağı kapatalım.Tenceredeki sudan 2-3 yemek kaşığı koyup 180 derecelik fırında 20 dakika pişinceye kadar tutalım.Piştiğinde üzerine kaymak ve ceviz koyup servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder