Misket köfte çorbası
malzemeler:
- 4 yemek kaşığı arpa şehriye
- 100 gram kıyma
- yarım su bardağı ince bulgur
- yarım soğan
- 1.5 yemek kaşığı un
- kimyon
- karabiber
- tuz
- 1 yumurta sarısı
- 6 su bardağı sıcak su
- 2 diş sarımsak
- sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı tere yağ
- nane
- yarım su bardağı su
Tarifi:
İnce bulguru yarım su bardağı sıcak su ile ıslatıp ağzını kapatalım.Demlenen bulgurun üzerine baharatları,tuzu rendelenmiş sarımsağı ve soğanı,yumurtanın sarısını,kıymayı ilave edip yoğuralım.(istediğimiz köfte kıvamı olmadıysa ekmek kırıntısı yada un ilave edebilirsiniz)köfte kıvamını aldığında elimize küçük parçalar alıp yuvarlayalım.Yuvarladığımız köfteleri az miktarda unlayalım.Bir tencereye sıvı yağını koyup kızdıralım içerisine 1.5 yemek kaşığı unu ilave edip sarı renk aldığında arpa şehriyeyi ilave edelim ve kavuralım.Unun kokusu çıktığında üzerine sıcak suyu koyalım.Köfteleri küçük bir tavada az yağda kızartalım.Kızaran köfteleri şehriyeli suya atalım.Geniş bir kaba sosu için olan malzemeleri koyup kıvamı gelinceye kadar iyice karıştıralım.Karışıma yarım su bardağı su ilave edip tekrar karıştıralım.Şehriyeli kaynayan sudan azar azar sosu için olan karışıma ilave ederek ılıklaştıralım.Ilıttığımız sosu yavaş yavaş tencereye koyup karıştıralım.Kaynayan karışıma sarımsak rendeleyelim ve tuz atalım.10 dk kaynattıktan sonra ocağı kapatalım.Üzeri için tere yağını eritelim isteğinize göre kırmızı tatlı biber yada nane yakalım ve servis sırasında üzerine dökelim.