Ispanak köftesi
Malzemeler:
- Yarım kilo ıspanak
- 1 adet orta boy soğan
- yarım su bardağı kısırlık bulgur
- yarım su bardağı sıcak su
- 100 gram kıyma
- 1 adet yumurta
- tuz
- pul biber
- kimyon
- 1 diş sarımsak
- ekmek kırıntısı yada galeta unu
- sıvı yağ
üzeri için:
- 2 yemek kaşığı salça
- sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- tuz
Servis sırasında üzeri için:
- yoğurt
- 1 diş sarımsak
Tarifi:
ıspanaklar ayıklanıp güzelce yıkayalım.Elinizle büyük parçalar koparıp tencereye atalım ve ocağın altını yakıp haşlayalım.Haşlanan ıspanakların suyu fazla kalmayacak şekilde süzgece bastırarak süzdürelim.Ayrı bir kapta kısırlık bulguru yarım su bardağı sıcak su ile ıslatalım.Demlenen bulgura ıspanakları,rendelenen soğan ve sarımsağı,tuzu baharatları,yumurtayı,kıymayı ilave edip yoğuralım.İstediğimiz köfte kıvamında değilse yeteri kadar galeta unu yada ekmek kırıntılarını kullanabilirsiniz.Elimizle yuvarlak şekil verip kızartalım.Küçük bir tavada salçayı kavuralım üzerine su ekleyip sos kıvamına gelene kadar kaynatalım ve tuzunu ilave edelim..Kızaran köftelerin üzerine salçalı sosu dökelim.Servis sırasında sarımsaklı yoğut döküp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...