Etli Bezelye
Malzemeler:
- 200 gram kuşbaşı et
- 200 gram bezelye
- 2 adet kırmızı yağ biberi
- 2 adet çarliston biber
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet havuç
- tuz
- karabiber
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı ılık su
- kimyon
- sıvı yağı
Tarifi:
kuşbaşı eti bir tavaya alıp suyunu çekene kadar kavuralım.Suyunu çektiğinde sıvı yağı koyup pişmeye yakın doğranan soğanları atıp kavurmaya devam edelim.Havuç ve biberleri doğrayalım.Doğradığımız biberleri,havuçları ve bezelyeleri ete ilave edip kavurmaya devam edelim.Salçayı ve baharatları ilave edelim.1 su bardağı ılık suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatalım.Et piştiğinde ocağın altını kapatıp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun..