Etli Bezelye
Malzemeler:
- yarım kilo kuşbaşı et
- yarım kilo bezelye
- 2 adet havuç
- 2 adet kırmızı yağ biberi
- 2 adet yeşil biber
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 adet orta boy soğan
- 1 su bardağı ılık su
- sıvı yağı
- kekik
- kimyon
- karabiber
- tuz
Tarifi:
Eti bir tencereye koyup suyunu çekene kadar kavuralım.Suyunu çektikten sonra sıvı yağı ilave edelim.Sebzeleri temizleyip yıkayalım.Sırasıyla bezelyeyi,ince ince doğranan soğanı ve biberleri atıp kavuralım.Küp doğranan havucu da ilave edip sebzeler hafif yumuşamaya başladığında salçasını,baharatlarını ve suyunu ilave edip ağzını kapatalım ve pişmeye bırakalım.
Afiyet olsun..