Tavuklu Pilav
Malzemeler:
Pilavı için:
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- tuz
Tavuğu için:
Tarifi:
Tavukları yıkayıp temizleyelim.Haşlayıp didikleyelim. Bir tencereye sıvıyağı koyup didiklediğimiz tavukları kavuralım.Baharatlarını ve tuzunu ilave edip biraz daha kavurup ocağın altını kapatalım.
Pirinçleri 1 saat önceden ılık su ile üstünü basacak şekilde ıslatalım.1 saat sonunda süzüp nişastasını iyice akıtmak için biraz daha yıkayalım.Pilav yapacağınız tencereye sıvı yağını koyalım.Biraz kızdığında pirinçleri tencereye ilave edip iyice kavuralım.Tuzunu ve tere yağını ilave edip 2-3 dakika daha kavurup sıcak suyunu koyalım.Suyunu çektiğinde ocağın altını kapatalım ve kapağın altına havlu kağıt koyup demlenmeye bırakalım.
20 dakika sonra demlenen pilavı tavukların üzerine aktarıp servis yapacağımız tabağa ters çevirelim.
Afiyet olsun...