Domatesli Biber Turşusu Tarifi
Malzemeler:
- Yarım kilo top biber
- 1 kg domates
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 2 yemek kaşığı salamura tuzu
- 5-6 diş sarımsak
- yarım su bardağı sıvı yağ
- yarım demetten biraz az maydanoz
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
Tarifi:
Biberleri temizleyip saplarını ayıklayalım.Domatesleri robottan geçirip bir tencereye koyalım.Domates suyu kaynamaya başladığında biberleri ve tuzları domates suyunun içesine atalım.Biberlerin hafif diriliği gittiğinde ocaktan indirmeye yakın sıvı yağı ,irice doğranmış maydanozu ,sarımsağı ve sirkeyi ilave edip 5 dakika daha kaynatıp sıcaklı iken kavanozlara doldurup kapağını kapatalım.Kavanozları ters çevirip üzerine örtü kapatalım ve bir gece bu şekilde bekletelim.Turşular yaklaşık 1 haftaya kadar olur.Kapağını açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edelim.
Afiyet olsun...