Mantarlı Sütlü Tavuk Göğsü
Malzemeler:
- yarım kg tavuk göğsü
- 300 gram kültür mantarı
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet soğan
- sıvı yağ
- tuz
- kimyon
- karabiber
Tarifi:
Mantarları 15-20 dk sirkeli suda bekleyip yıkayalım.Küp küp doğrayıp yapışmaz bir tavaya koyalım.Ayrı bir tencereye tavuğu doğrayıp atalım.Tavuk ve mantar yeteri kadar piştiğinde soğanı doğrayıp hepsini bir tencerede birleştirelim.Tuzu ve baharatları da ilave edip soğan pişene kadar karıştıralım.(Mantar ve tavuk kendi suyunu çekene kadar sıvıyağ eklemeyelim)Küçük bir tavaya sıvı yağı ısıtıp unun kokusu çıkana kadar kavuralım.sütü ilave edip kaynayana kadar karıştıralım.Sütlü karışımı tavukların üzerine döküp 10 dakika karışım ile pişirip ocağı kapatalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder