Sebzeli Pilav
Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet havuç
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 adet kırmızı yağ biberi
- sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- tuz
- karabiber
- 2.5 su bardağı sıcak su
Tarifi:
Pirinci güzelce yıkayıp üstüne basacak kadar 20 dakika ılık su ile ıslatalım.Sebzeleri yıkayıp küp küp doğrayalım.Pilav yapacağımız tencereye önce havuçları sonra biberleri koyup kavuralım.Bezelyeleri ve pirinci de ilave edip 5 dakika kavuralım.Tuz,karabiber ve sıcak suyu koyup kısık ateşte pişirelim.Piştikten sonra 20 dakika pilavın demlenmesini bekleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder