Zeytinyağlı Taze Barbunya
- Yarım kilo taze barbunya
- 3 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- karabiber
- tuz
- zeytinyağ
- 1 su bardağı ılık su
Tarifi:
Barbunyayı ayıklayıp temizleyelim.Bir tencereye su ve barbunyaları koyup 15 dakika haşlayalım.Soğanları zeytin yağda pembeleşinceye kadar kavuralım.Domatateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım ve soğanların içine atıp hafif kavuralım.Barbunyayı,rendelenmiş sarımsağı,karabiberi,tuzu ve suyu koyup barbunyalar pişene kadar ocakta tutalım.İster soğuk ister sıcak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder