cigdemdenlezzetler pratik ve lezzetli tarifler sunar.Sizde değişik tariflerinizi cigdemsimsek1616@gmail.com adresine yada facebook üzerinden cigdemdenlezzetler grubuma gönderebilirsiniz beni takip ettiğiniz için teşekkür ederim.

22 Kasım 2016 Salı

taze barbunya

Zeytinyağlı Taze Barbunya

Malzemeler:
  • Yarım kilo taze barbunya
  • 3 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • karabiber
  • tuz
  • zeytinyağ
  • 1 su bardağı ılık su
Tarifi:

Barbunyayı ayıklayıp temizleyelim.Bir tencereye su ve barbunyaları koyup 15 dakika haşlayalım.Soğanları zeytin yağda pembeleşinceye kadar kavuralım.Domatateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım ve soğanların içine  atıp hafif kavuralım.Barbunyayı,rendelenmiş sarımsağı,karabiberi,tuzu ve suyu koyup barbunyalar pişene kadar ocakta tutalım.İster soğuk ister sıcak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

cigdemdenlezzetler

Translate