Susamlı Kaşarlı Poça
Malzemeler:
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 çay kaşığı toz şeker
- tuz
- aldığı kadar un
- 1 Paket maya
Bandırmak için:
İçi için:
- kaşar
Tarifi:
Bir kaba mayayı ,şekeri ve ılık sütü koyup mayayı eritelim.Unu , tuzu ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim.Hamurun mayalanmasını bekleyelim(yaklaşık 40-60 dk).Mayalanan hamurdan parçalar kopartıp içine kaşar koyup kapatalım.Bir kaba pekmez ve suyu koyup iyice karıştıralım.Yapmış olduğumuz kaşarlı hamuru önce pekmeze sonra susama batırıp tepsiye dizelim. Poçaları 180 derecede pişene kadar fırında tutalım.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder