cigdemdenlezzetler pratik ve lezzetli tarifler sunar.Sizde değişik tariflerinizi cigdemsimsek1616@gmail.com adresine yada facebook üzerinden cigdemdenlezzetler grubuma gönderebilirsiniz beni takip ettiğiniz için teşekkür ederim.

8 Kasım 2016 Salı

profiterol

Profiterol Tarifi




Malzemeler:

Hamuru için:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağından biraz fazla su
  • bir tutam tuz
Krema dolgusu için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
Çikolata sosu için:
  • 80 gram çikolata
  • yarım su bardağı süt
Tarifi:
  • Un  hariç hamuru için olan malzemeleri bir tencereye koyalım.Kaynamaya başladığında ocaktan alalım.
  • ocaktan indirdiğimiz tereyağlı karışıma azar azar unu eleyerek kıvamlı hamur olana kadar karıştıralım.
  • kıvamlı hamur elde ettikten sonra oda sıcaklığına gelene kadar hamuru soğutalım.
  • Soğuttuğumuz hamura yumurtaları ilave edip mikser yardımı ile en yüksek ayarda çırpalım.
  • Hamur sarı renkli krema kıvamını aldığında çırpmayı bırakalım.
  • Hamuru sıkma torbasına alalım.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye yuvarlak şeklinde sıkalım.175 derecelik sırında 25 dk. pişmeye bırakalım.Pişirme sırasında fırının kapağını açmayalım hamurunuz kabarmaz.
  • Vanilya hariç krema dolgusu için olan malzemeleri tencereye alalım.Muhallebi kıvamını aldığında ocağı kapatalım.
  • Pişen krema dolgusuna vanilyayı da ilave edip karıştıralım.
  • Sosu için süt ve çikolatayı bir kaba koyup benmari usulü eritelim.
  • Profiterolün üzeri hafif kızarıp kokusu çıkmaya başladığında fırından çıkartalım.
  • Fırından çıkan profiterol hamuru soğuduktan sonra yan kısmından ikiye ayıralım.
  • krema dolgusunu sıkma torbasına koyalım.Açtığımız  profiterolün içine  krema dolgusunu sıkalım.
  • Benmari usulu erittiğimiz çikolatayı profiterolün üzerine döküp servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun..





cigdemdenlezzetler

Translate