Profiterol Tarifi
Malzemeler:
Hamuru için:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı un
- 100 gram tereyağı
- 1 su bardağından biraz fazla su
- bir tutam tuz
Krema dolgusu için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı toz şeker
- 80 gram çikolata
- yarım su bardağı süt
Tarifi:
- Un hariç hamuru için olan malzemeleri bir tencereye koyalım.Kaynamaya başladığında ocaktan alalım.
- ocaktan indirdiğimiz tereyağlı karışıma azar azar unu eleyerek kıvamlı hamur olana kadar karıştıralım.
- kıvamlı hamur elde ettikten sonra oda sıcaklığına gelene kadar hamuru soğutalım.
- Soğuttuğumuz hamura yumurtaları ilave edip mikser yardımı ile en yüksek ayarda çırpalım.
- Hamur sarı renkli krema kıvamını aldığında çırpmayı bırakalım.
- Hamuru sıkma torbasına alalım.
- Yağlı kağıt serili tepsiye yuvarlak şeklinde sıkalım.175 derecelik sırında 25 dk. pişmeye bırakalım.Pişirme sırasında fırının kapağını açmayalım hamurunuz kabarmaz.
- Vanilya hariç krema dolgusu için olan malzemeleri tencereye alalım.Muhallebi kıvamını aldığında ocağı kapatalım.
- Pişen krema dolgusuna vanilyayı da ilave edip karıştıralım.
- Sosu için süt ve çikolatayı bir kaba koyup benmari usulü eritelim.
- Profiterolün üzeri hafif kızarıp kokusu çıkmaya başladığında fırından çıkartalım.
- Fırından çıkan profiterol hamuru soğuduktan sonra yan kısmından ikiye ayıralım.
- krema dolgusunu sıkma torbasına koyalım.Açtığımız profiterolün içine krema dolgusunu sıkalım.
- Benmari usulu erittiğimiz çikolatayı profiterolün üzerine döküp servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun..